Page 1 of 3  > >>

E-Health

E-Health doet steeds meer zijn intrede in de gezondheidszorg. Stichting Cardiologie Amsterdam gaat mee in deze ontwikkeling. Zo is er voor mensen met hartkloppingen die met het reguliere onderzoek niet te objectiveren zijn  een klein en handzaam apparaat beschikbaar dat het hartritme tijdens klachten registreert. Dit apparaatje communiceert draadloos met uw smartphone, welke op zijn beurt via een App uw gegevens doorzendt naar ons centrum.

Ook voor patienten met hartfalen werken wij met een App waarmee u gegevens als bloeddruk en gewicht op gezette tijden eenvoudig aan ons doorstuurt.

PREM metingen gaan starten!
Stichting Cardiologie Amsterdam gaat naast de PROM vragenlijsten "Chronisch hartfalen" ook starten met de PREM vragenlijst "Ziekenhuizen". Om dit mogelijk te maken werkt Stichting Cardiologie Amsterdam samen met Stichting Miletus en de meetorganisatie NetQ. Voordelen van het zelf meten door ons zijn o.a. dat de data veel actueler zijn, dat continue gemeten kan gaan worden en dat feedback eerder bij ons beschikbaar is.
 
PREM
PREM staat voor Patient Related Experience Measurements. De ervaring van patiënten over de zorg in onze kliniek wordt gemeten met behulp van de nieuwste vragenlijst bestaande uit 10 tot 12 vragen. Een compacte vragenlijst zodat de patiënten hier zo min mogelijk mee worden belast.
 
Enquete
Presentatie bij Zorg 2025: "Kwaliteit meten in de Gezondheidszorg"
Op 15 oktober sprak Louise Preeker, kwaliteitsfunctionairs bij Stichting Cardiologie Amsterdam, over het meten van kwaliteit van leven bij patienten met Chronisch Hartfalen. Stichting Cardiologie Amsterdam vindt het belangrijk om zich ook in deze groep te verdiepen en wil de patient een eerlijke stem geven doormiddel van de PROM-vragenlijst. Er is uitgebreid ingegaan op de achtergrond, implementatie en ervaringen hiermee tot nu toe. De aanwezigheid van 110 geïnteresseerden onderstreepte het belang van het onderwerp. Wordt vervolgd!
 
Gezondheid Amsterdam Noord in NOS Nieuwsuur
Huisarts Hans Nederhof is een van de huisartsen met wie Stichting Cardiologie Amsterdam intensief samenwerkt. Het televisieprogramma Nieuwsuur zocht hem op om te horen hoe het gesteld is met de kloof tussen arm en rijk en het gevolg daarvan op de volksgezondheid.
Start PROM Chronisch Hartfalen
PROMs staat voor Patient Reported Outcome Measures. Dit zijn korte, gevalideerde vragenlijsten die veranderingen meten in de gezondheid zoals de patient deze ervaart. Wij krijgen hierdoor meer informatie over de effectiviteit van een behandeling op patientniveau, maar ook voor grotere groepen patienten. We gaan starten met de PROM Chronisch hartfalen.