Doorverwezen en dan?
Stel dat u wordt doorverwezen door uw huisarts voor nader onderzoek aan uw hart. Op korte termijn kunt u bij ons terecht. Wij doen dan alle benodigde onderzoeken achter elkaar, zodat we in één setting een analyse kunnen uitvoeren. Dat betreft anamnese (intakegesprek), lichamelijk onderzoek, ECG (hartfilm), laboratoriumonderzoek, echocardiografie (onderzoek van het hart met ultrageluid) en ergometrie (inspanningsonderzoek).

Zo snel mogelijk duidelijkheid
Aansluitend worden de resultaten met de patiënt besproken en geven we u adviezen (waaronder met betrekking tot leefstijl/leefgewoonten). Indien nodig wordt gestart met medicijnen. Er wordt ook direct een brief gemaakt voor de huisarts met de resultaten en adviezen. Zoals aangegeven, vindt de afhandeling in één consult plaats. Het bespaart u bezoeken, tijd en zeker niet onbelangrijk de emotionele onrust. Bij de Stichting Cardiologie Amsterdam staat u centraal.

Om optimale zorg te kunnen bieden verzoeken wij u bij uw eerste bezoek de verwijsbrief van de huisarts en de verpakkingen van alle medicatie die u eventueel gebuikt mee te brengen. Houdt u er rekening mee dat een eerste bezoek anderhalf à twee uur kan duren. Met oog op de verschillende onderzoeken raden wij u aan om makkelijk zittende kleding te dragen.